24 juni 2014

Bollfrans

Case closed! Ja, idag fick jag skicka ett case closed-meddelande på eBay, för äntligen kom bollfransarna.
Förra veckan kontaktade jag säljaren eftersom det gått väldigt lång tid utan att paketet kommit - jag beställde dessa bollfransar den 1/5. Det var ett annat paket som inte heller kommit, innehållande bl.a. örkrokar som jag börjar ha dåligt om. Så jag kontaktade båda säljarna, och för örkrokarna (och det andra) fick jag pengarna tillbaks dagen efter. Skulle paketet trots allt komma så har jag lovat att betala tillbaks igen.

Det tar emot att begära en "refund" men det brukar aldrig vara något problem att få pengarna tillbaks om paketet inte kommer (det händer inte så ofta heller). Jag vet ju själv hur det är när man skickat ett paket och så får man veta att det inte kommit fram (eller hur det nu är, hmm) - att betala tillbaks eller skicka nytt är ju en direkt förlustaffär. Så det känns lite skamligt att be om pengarna tillbaks när paketet inte kommit, för det känns nästan som ett rån eftersom man inte förstår hur dom kan göra nån vinst alls på dessa varor som man kan köpa så billigt och dessutom fraktfritt.

Bollfranssäljaren bad mej i alla fall att vänta några dagar till och jag sa att okej, jag ger det till den 1/7 för då har det gått två månader. Och tänk att paketet faktiskt kom till slut! Case closed!
 Fyra olika om vardera 4,5 meter (5 yards).
 Multifärgat i neonfärger. Det är inga klara gränser mellan färgerna utan dom tonar i varann.
Turkos, vit och lila. Bollarna är ca 10mm stora.

Det finns fler färger att beställa för den som vill. Eftersom jag inte längre säljer för postleverans så är det lika bra att tipsa om säljaren på eBay - sophiawonderful1027. Normalt ska det ju inte ta så lång tid som det här tog, men från Kina kan det ta 4-5 veckor, så man får ha lite tålamod. Har man tur tar det bara 2 veckor.

Nu måste jag bara hitta på nånting att använda fransarna till.
Som bonus fick jag en tofs också!

Och på tal om pengarna tillbaks - Radiotjänst har ju gett med sig och ska betala tillbaks tv-avgiften till oss som olagligen blivit påförda denna avgift trots att vi inte har tv. Så jag väntar på ett brev från dom också. Eftersom jag betalat den där avgiften i ett år, så bör jag få tillbaks 2076 kr. Men när jag kollade så upptäckte jag att dom dragit 605 kr istället för 519 vid ett tillfälle, så då blir det 2162 kr jag vill ha tillbaks! Vilket inte är en föraktlig summa. Betydligt mer än den fjuttiga skatteåterbäringen på 97 kronor - som jag dessutom inte får ut eftersom Skatteverket inte betalar ut summor under 100 kr, det sparas till nästa år. Får jag bara två (2) kronor tillbaks nästa år så får jag vänta ännu ett år innan jag kan festa runt på skatteåterbäringen ...

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...