29 maj 2014

Armband av öglepinnar

Ja, det är ju inte bara öglepinnar, utan pärlor också. Och elastisk tråd.
 En massa pärlor faktiskt. Armbandet blev ganska brett helt enkelt för att jag vill slippa hålla på och knipsa av öglepinnarna. Jag hade inga kortare öglepinnar och dom här är 35mm långa. När man ska hålla på och göra en massa saker på pinnar så är det bra om man har pinnar i exakt lagom längd, så behöver man ju bara göra den där öglan i änden. Det blev en hel del knipsande när jag gjorde det där halsbandet, och dom där örhängena, så det ligger en massa små metallpinnar och skräpar på både bord och golv. Och jag måste nån dag gå ner och städa på allvar, för inte nog med det jag skräpar själv, så har Stella sett till att tippa omkull den överfulla skräpkorgen så det är en hel driva med diverse skräp under bordet.
Det var för att ytterligare göra av med dom där trekantiga metallpärlorna som jag gjorde armbandet. Att det sen blev dom små turkosa och de vita 6mm pärlorna var för att jag skulle få ihop lagom mycket på dom där öglepinnarna. Som vanligt hade jag ingen klar plan på hur det skulle bli, men jag såg att det skulle behövas något mellan dessa pinnar och då satte jag små klarblå pärlor på ännu ett gäng pinnar. Eftersom jag ville använda elastisk tråd istället för att krångla med fästen och lås, så föll valet på silverkulorna när jag skulle sätta ihop armbandet. Dom har nämligen stort hål och kan lätt träs på den runda elastiska tråden. Så det var bara att trä två silverkulor, en öglepinne, två silverkulor o.s.v.
Igår fick jag vårdnaden om en bukett blommor, då ägarinnan skulle resa bort några dagar. Eller kanske ska man säga att jag är fodervärd? Ser blommorna fortfarande fräscha ut på måndag så får hon igen dom. Jag kan inte ha en sån här bukett stående på köksbordet för då är väl nån katt där och välter ut alltihop, så nu står den lite i skymundan.
Porslinsfågeln framför vasen härstammar från min barndom. Den har gått i kras nån gång men limmats ihop. Jag tog hand om den då min mor flyttade för några år sedan för jag tycker den är fin även om den är trasig.
Den hjärtformade stenen hittade jag ute på gården för ett år sedan och målade den med guldfärg.

2 kommentarer:

myrica sa...

Men så fin fågel, jätte gullig, och ditt armband är så härligt, du har sådan blick för att göra smycken, dom är härliga.
HA en bra dag
kram

Miris Skaparlusta sa...

Tack Myrica!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...