7 apr. 2014

Lina på besök

Det var länge sedan Lina var hos mej och pysslade, men i lördags var hon här. Enligt egen utsago så har hon nördat ner sig på The Hunger Games - Hungerspelen. Jag har ju hört talas om både film och böcker och vet ungefär vad det handlar om, en rätt brutal historia. Nu kollade jag och böckerna (en trilogi) finns som e-böcker så jag kan läsa dom på min Letto och när jag är klar med pågående bok ska jag faktiskt ta och ladda ner den första boken från biblioteket.

En symbol för hungerspelen är berlocken med en fågel som finns på bokomslaget till första boken.
Så med den som inspiration gjorde Lina ett armband.
 För jag råkar ha en fågelberlock i brons och en lagom stor bronsring som Lina kombinerade ihop. Det var ju perfekt att fågeln har två öglor så den kunde fästas stadigt i ringen så den håller sig på plats.
 Ringen och fågeln satte hon på en bronskedja och t.o.m. ett bronsfärgat klolås och bronsfärgade bindringar hittade hon.
Det blev riktigt snyggt!

Själv stökade jag på och städade lite medan Lina pysslade, och då hittade jag en ask med gem. Pysslarlustan vaknade och jag började sätta ihop gemen till en kedja tillräckligt lång för ett halsband..
 Med ett klolås i ena änden var det ju klart. Men lite trist. Och så är gemens ändar på yttersidorna lite vassa, så jag tänkte att jag skulle sätta på några pärlor. Jag behövde inte ens leta efter lämpliga pärlor för på bordet stod en liten burk med avlånga cat´s eyepärlor i olika färger. Passade ju perfekt!
Nu sitter pärlorna rätt stadigt eftersom dom kläms fast, men skulle jag få för mig att använda detta halsband så måste jag nog limma fast dom. Men jag kanske behöver pärlorna till nåt mer seriöst (vet inte om jag har fler, det blev bara två över), så dom får vara olimmade.


2 kommentarer:

lopplisa sa...

Fint armband av Lina! Hunger games.. det finns så många filmer, böcker, tv-serier en annan också har tänkt se, läsa och komma ikapp med!! Men nu är jag redan hopplöst på efterkälken! Läckert återvunnet gemhalsband! Ja, så lite som gem annars används för hemmabruk numera, kunde de lika gärna säljas styckvis (om man nu inte gör snygga kedjor av dem förstås!). Ha det fint!

myrica sa...

Det blev ju härligt Armbandet.
Hoppas du får en bra dag
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...