2 jan. 2014

Ett litet livstecken åtminstone

Aloha! Hoppas alla genomlevt jul och nyår med hälsa och förstånd någorlunda i behåll. Nu får vi väl återgå till de vanliga vardagsfrustrationerna. Eller gå i idé. Trots att dagarna blir några minuter längre allt eftersom, så är det ju inte mycket till dagsljus när det bara är helmulet mest jämt. Några snöflingor har vi åtminstone kvar här på marken i Boliden (även om det töar direkt så snart det kommit snö), så det är i alla fall inte helt kolmörkt som det kanske är på andra håll i landet
Något pyssel har det inte blivit än på den här sidan jul, men jag gjorde faktiskt ett ryck just innan jul.
Den här väskan fick jag i somras i uppdrag av Mor att sy. Hon hade hittat den där flamskvävda blomman på second hand och ville ha en finväska med den på. Nu hade hon ju hunnit glömma detta uppdrag så väskan fick bli en överraskning (inte julklapp) till annandan då vi träffades.
 För att sy väskan fick jag också en väst av beige linne, men jag kände inte helt för det, så det blev ett annat tyg till väskan och så använde jag linnetyget till foder och axelrem. Jag hittade i mitt tygförråd en stuvbit med randigt mönster i tre olika färgkombinationer. Till framstycket använde jag delen med beigebruna ränder. Jag sydde först två remsor på vardera sidan om väven, sen två bitar tvärsöver upptill och nertill, så blev blomman inramad.
 Baksidan är randig i mörkare toner än framsidan. Axelremmen är ganska smal och vikt fyrdubbel.
 Jag funderade en hel del på någon stängningsanordning på väskan. För att göra knäppningen diskret och utan att störa motivet på framsidan så blev det ett magnetlås på "linningen".
Blomman är fint vävd med flera nyanser av både rött/rosa och grönt och bakgrund i blått.

Jag gjorde ett par örhängen också.
 Dom här är en utveckling av de där glittriga dropparna som jag bara hängde på ett par bindringar i blinginlägget. Nu hängde jag på två olika metallringar också på bindringarna. Så dom tog ju hela fem sekunder att göra ...
 I letandet efter något att göra örhängen av, som jag kanske inte använt tidigare, så hittade jag dom här trådvirade akrylpärlorna. Jag satte dom på knoppinnar tillsammans med några kristallbikoner.
Nu blev det ju inte några av dom här som jag använde på annandagen utan det blev dom här.
Och Stella har fått en ny favoritplats, nämligen lådan som kryddorna kom i.

2 kommentarer:

myrica sa...

Snygg väska. jag trodde ni hade fullt med snö och det var bara här som det regna och var mulet,.i morgon ska min gran ut för den släpper mycket barr nu.
Krama Stella från mig
kram

lopplisa sa...

Fin väska!! Gillar loppisbroderier på väskor, kuddar, men har inte själv hittat något broder som lockat till inköp på egna loppisturer. He he.. varför köpa kattprylar när katten själv väljer återbruk?? Smart och miljövänlig som matte kan tänkas?

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...