6 aug. 2013

Nya örhängen och fortsättning på Stellas äventyr

Värmen som varit de senaste dagarna har varit en bra anledning till att gå ner i butiken och pyssla lite, för därnere är det svalt. Inget avancerat pyssel dock, för mina ögon är och har varit mycket grumliga, vilket också kan bero på värmen. Att sätta lite pärlor på pinnar fixar jag i alla fall, så ett gäng örhängen har det blivit.
 Här är det turkosa kristallbiconer på pinnar fästa på treradsavslut. Pärlorna är mycket glittrigare i verkligheten så det blev festörhängen.
Fredsörhängen. Jag började med att sätta de cerisa howlitpärlorna på kedjan, men dom blev lite för långa för mej. Istället för att bara korta av kedjan, flyttade jag örkrokarna en bit in på kedjan och satte silverberlockerna i änden på den kortare biten.
Tibetsilverblommor som jag limmade små lila rhinstenar på, och under dem lilatonade krackelerade akrylpärlor + små daisies och vita pärlor.
Cat´s eye-hängen som jag tog bortt hängefästena på. Ovanför krackelerade pärlor i samma turkosa färg på öglepinnar.
 Pärlemorvita pandorapärlor + pärlhatt, strassrondell, stardustpärla, liten daisy och en silverkula. Alltihop staplat på stora knoppinnar.
 Stora ceriseflammiga pärlor och en spiralformad länkdetalj.
 Vinröd strasspärla + cerise vaxad glaspärla.
 Små änglar av vit plastpärla med silvriga gropar. Den mindre vingmodellen, en 6mm pärla och små daisies.
 Knallgula solrosor.
 Ljuslila rhinstenspärlor, daisies och en liten vit pärla + kedja.
Några olika plastknappar och stora bindringar. 
 Sen har jag gjort ett till armband i den där tekniken som var enklare än den ser ut.
Istället för knuten som jag inte riktigt fick kläm på, så satte jag denna gång dit en trärondell som knapp.

Och Stella har haft utegångsförbud. Efter söndagens rymning kom hon hem klockan halvsju på måndagmorgon. Jag stängde in henne i köket och gick ner och drog igen fönstret, för nu skulle hon inte ut mer hade jag tänkt. Så hela måndan var hon inne, hon sov mest (uppe på vindan). Lite gnäll om att gå ut på eftermiddan men hon var nog ändå mest trött och inte alltför angelägen om att gå ut.
Idag har hon också fått vara inne. I morse kom hon ner från vindan och la sig på kudden bredvid mej i sängen, då var hon riktigt gosig. Men sen har det varit en del gnäll. Jag hade varken igår eller idag orkat gå ut och söka efter nya kryphål eftersom det var så varmt. Men ikväll var jag ut och inspekterade stängslet igen. Hittade fler revor som jag lagade. Efter att ha inspekterat så noga jag förmådde, så bestämde jag mej för att hon skulle få en ny chans. Hon verkar inte var i löpen så det var lika bra att chansa nu och se om hon tog sig ut igen.
Till att börja med gjorde hon inga försök att rymma, utan verkade mest angelägen om att inspektera sin gård, och hon kom även in några gånger. När jag stod i fönstret på övervåningen (där jag har bäst utsikt över gården) och spejade, så kom hon upp och överraskade mej! Senare började hon göra några försök att ta sig ut - på dom ställen där kryphålen varit men som nu var lappade och lagade. Hon har varit ute några timmar nu och kom just in för att äta lite, så det verkar som att jag har täppt till alla hålen till slut. Jag hoppas hon inte hittar några nya! 
Efter att ha gett upp rymningsförsöken så satte hon sej på kojans tak, varifrån hon har bra utsikt. I huset i bakgrunden bor Ziggys ärkefiende Tiger.

4 kommentarer:

myrica sa...

Vilka härliga örhängen du har gjort, jätte läckra, och solfjädern innan var sååå himla fin.
Du dom små fyrbetningar är bra på att kunna försvinna och gå upp i rök men det är ju bra om dom håller sig hemma.
Jag såg för länge sedan en dokumentär om katten, den hette "Du vet inte vad din katt gör efter klocka nio" den var jätte intressant.
Ha det gott och krama dom fyrbenta från mig.

Miris Skaparlusta sa...

Tack Myrica! Jo, Stella är mästare på att försvinna spårlöst även inomhus. Ibland har jag sprungit upp och ner genom hela huset och letat. På vintern vill jag inte att hon ska vara på vindan eller i källaren på natten, för om det inte är låst lämnar hon dörrarna öppna och det blir kallt. Så jag vill låsa och då måste jag kolla var hon är så hon inte blir inlåst.

lopplisa sa...

Fina örhängen! Vad skönt att ha en liten tillflyktsort när hettan plågsamt intar vardagen. Troligtvis är jag allergisk både mot katter och hundar, men om så inte vore fallet.. skulle jag absolut hellre ha katt, än hund. Som bekant: dogs have owners, cats have staff! Det känns betydligt hyggligare och mindre egotrippat!

Miris Skaparlusta sa...

Ja, jag gillar katter för att dom är mer självständiga och inte fjäskar (fast keliga är dom) och det blir ju så att det är deras människor som fjäskar för dom istället och på så vis blir deras underdåniga personal (=slavar) ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...