27 aug. 2013

Ett besök på vindan

Det är Stella som brukar nyttja vindan till vad det nu är hon gör däruppe (sover?) Själv går jag bara upp nån gång per år för att kolla att allt är som det ska (att inte taket har ramlat ner eller nåt).
När jag flyttade in i huset hittade jag ett par tapetrullar däruppe och dom har jag tagit reda på.
Det var två oöppnade rullar med två olika tapeter.  
 Den här linnefärgade med mycket struktur i bårderna har jag svårt att placera tidsmässigt. Den finns inte heller uppsatt nånstans i huset - det var tämligen nytapetserat överallt när jag flyttade in, mestadels vita strukturtapeter i olika varianter. Kanske är den från 60-talet då huset genomgick en stor ombyggnad.
Den här verkade däremot bekant, för det finns ett till (hemligt) rum i huset, nämligen uppe på vindan. Så jag gick upp idag för att kolla om det stämde.
 Som sagt använder jag inte vindan, mer än som förvaring för diverse tomlådor. Det finns också en klädkammare där (den vita dörren) där jag ställt undan lite saker.
 Stella (och möjligen också Ziggy) gillar att klättra upp på takbjälkarna. Invid skorstensmuren finns ett ventilationsrör som var täckt med ett gråsvart material (nån isolering) som gick att klättra på, men det smulades raskt sönder. För att slippa denna nedskräpning (och behålla lite isolering) så fick Tim hjälpa mej att spika upp en gammal matta som klättervägg. Det hörs när Stella klättrar på den väggen så jag vet att hon fortfarande håller på med denna aktivitet.
Längst bort i bilden ses dörren till det hemliga rummet ...
 Japp, det är grönt! Det är den limegröna tapeten och en matchande heltäckningsmatta. Ett klart fall av 70-tal.
 Och det är inte bara ett rum - det finns en alkov också med garderober ...
 och handfat! Med vatten inkopplat och en riktigt snygg spegelhylla. Det är ganska fascinerande - jag har ett helt outnyttjat rum i mitt hus! Och det går att bo i det här rummet för det är isolerat och varmt och inte ens unket eller mögligt.
Och det har milsvid utsikt! Jag som har höjdskräck klarar knappt av att titta ut här. Det kanske inte ser så högt ut på bilden, men man kan se översidan på gatlyktan nere till höger, så det är några meter över marken ...
Allt såg ut att vara som det skulle på vindan - en rejäl hög med döda flugor på golvet i det oinredda rummet som vanligt (inte i gröna rummet som verkar flugsäkert).
Det var nog en gång tänkt att inredas även det rummet man först kommer upp i, det är åtminstone lagt ett riktigt fint golv där. Men det är oisolerat och öppet upp till nock så det är ju rejält kallt på vintern, fast nu var det som en bastu för vi har haft sol och högsommarvärme de senaste dagarna.

Vad jag ska göra av de gamla tapetrullarna har jag inte bestämt än, men jag har en del lådor som jag tänkte tapetsera så det lutar nog åt att det blir nåt sånt.

3 kommentarer:

lopplisa sa...

Fint med så mycket utrymme! Och vilken rejäl vind!!! Ja, tapetrulle nr 1 kan jag tyvärr inte hjälpa dej med, men den kommer säkert till sin rätt, så som den gröna, när du fått till dina lådor!!

Förresten! Kan du inte hyra ut ditt rum till någon trevlig gruvarbetare eller så??

Miris Skaparlusta sa...

Ja, jag hade ändå tänkt gå till gruvan och fråga vad dom håller på med - det pågår ju ingen guldbrytning längre, med det är ett jäkla liv där ändå, klockan 7 en lördagmorron!! En trevlig och händig gruvarbetare vore kanske inte helt fel ... Om han inte klampar nerför trappan tidigt på lördagmornarna för att gå till jobbet, hmm ..

myrica sa...

Vilken härlig utsikt och vilket rum, jag blir lite avis på dom som har stora hus med stora utrymmen, man man får klara sig bra ändå.
Fint du har det.
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...