28 maj 2013

Ändrade öppettider

Att sitta nere i butiken och frysa i väntan på att någon eventuellt ska komma in, är helt enkelt urtråkigt. Ja, nu när vi fått sommar så är det kallt där nere, eftersom jag inte behöver ha på nån värme i huset - på vintern är det oftast varmast i butiken för där finns tre stora element. Och så småningom när värmen blir outhärdlig i övriga huset så är det skönt med ett svalare ställe att gå ner till. Men, som sagt, att vara där bara för att vänta på eventuella kunder känns både tråkigt och meningslöst ibland (lågkunjunkturen verkar ha nått pysselbranschen och så är det för fint väder också). Visserligen kan jag pyssla under tiden, men det kan vara andra saker som jag hellre vill (eller borde) göra.
Så nu har jag bestämt mej för att skippa fasta tider och istället ha öppet "on demand". Detta innebär att mellan kl 12 och 18 vardagar och lördagar så går det bra att helt enkelt gå runt hörnet och ringa på dörren. Är jag hemma (vilket jag nästan jämt är) så kan jag snabbt kila ner och öppna butiken. Dessutom hänger jag ut flaggan som indikation på att jag är hemma och vaken och att det därmed går bra att få komma in. Jag har också skaffat en till pling-plong - en trådlös dörrklocka - så jag hör om nån ringer på även om jag är på övervåningen och pysslar med nåt (det händer att jag inte hör plingplongen nere då).
Detta innebär alltså att det blir flexiblare öppettider för kunderna och mer frihet för mej.

Och värmeböljan håller i sig och verkar ska fortsätta minst hela veckan. Man brukar ju få vara lite skeptisk när det blir så här varmt och soligt redan i maj, men inga snöstormar är i sikte, så kanske är det dags att lägga undan vinterkläderna.
Det var alltså inte läge för mej att gå ut idag (som alla äkta vampyrer tål inte jag solen), men jag gjorde en snabb utryckning för att försöka gräva fram nån guldklimp. Min tomt är rikligt försedd med sten under några centimeter jord, och det har ju grävts en hel del guld här i Boliden sen 1920-talet, så visst borde det finnas nån liten guldklimp på min gård också, tycker jag.
Men det var alltså för varmt för några större utgrävningar så det blev inget guld, men däremot hittade jag en annan sten ...
Ett stenhjärta! Ca 4,5x4,5 cm stort. Det här kan omöjligt vara en naturlig form - den är väldigt symmetrisk - nån måste nån gång ha knackat till den. Men vem och när? Den har å andra sidan inga skarpa kanter så den ser definitivt inte nygjord ut heller, utan verkar ha slipats av under några tusen år. Jag tror inte den här hjärtformen var uppfunnen under stenåldern, men varför inte - jag säger att det är ett stenåldersfynd. Borde kanske lämna in den till muséet ...
Fast då kanske jag inte skulle ha målat den med guldfärg ... Men jag ville ju ha en guldklimp ...

Jag är så gammal så jag minns den här låten med Neil Young ... "Heart of gold"
Och den är fortfarande bra!

1 kommentar:

lopplisa sa...

Man får tacka för fin truddelutt! Jovars... åldersadekvat var det här med.. ja, i relation till låten alltså! Finfin sten! Tror som du att att det kan röra sig om ett arkeologiskt fynd! Förövrigt hoppas jag så klart att du finner fettaste ådern av guld i trädgården. Du kan väl ut och gräva nattetid, om solen stör??

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...