24 mars 2013

Nya nitar och flätad rem

Igår gjorde jag ett armband men jag satte på mej fyra, för jag tycker det blir så läckert med flera armband tillsammans. 
Gärna i helt olika stil ...
Men det var det här armbandet jag gjorde. Och det är både nitarna och den lila remmen som är nya. Jag har ju knappt köpt hem något nytt i år, men det var nitarna jag ville ha och då blir det ju alltid något mer också ...
De guldfärgade pyramidnitarna är 8x8mm stora. Jag har beställt silverfärgade också som förhoppningsvis är här ganska snart. Dom kostar 1 kr/st.

Två piggar är invikta och de andra två är vikta över remmarna. 
Remmarna avslutades med guldfärgade bandfästen. Jag hittade en pärla som precis matchade remmen till avslut på förlängningskedjan.
Ljuslila flätad "läderrem" (1 kr/dm). Jag har sen tidigare svart, mörkbrun, guld, silver och röd.
  Och så hade jag beställt några nitar med färg - lila, cerise, turkos, mörkblå, orange och svart. Jag har inte hunnit göra något av dom, jag tror jag behöver sortera upp dom och se hur många det är av varje färg, sen får jag fundera på vad det kan bli.
Armband nummer två närmast det nya, finns här. Det i rött och guld hittar du här och det med
snäckskalshjärtat här.

Här är ett annat armband som jag gjort förut, med några andra nitar.
Jag gjorde ju ett armband med de här fyrkantiga nitarna och flätade silverremmar tidigare. Sen gjorde jag det här där jag satte nitarna på ett glitterband.

 Bandet var ju precis lagom brett för nitarna och jag vek två av taggarna på varje nit över kanten på bandet. Det hade säkert gått att trycka de två andra taggarna genom bandet, men istället vek jag bara in dom under nitarna, dom sitter ju tillräckligt bra ändå.
Dom här bandfästena är väldigt användbara till alla möjliga band. Jag har några olika bredder men det stämmer ju inte alltid med bandet ändå och då får man ta ett som är lite mindre brett hellre än att det är för brett.

2 kommentarer:

lopplisa sa...

Läckra armband!! Japp! Varför bara bära ett, när fler gör sig så mycket snyggare tillsammans.

Happy yarn Jobs sa...

Tack för inspirationen! Det med remmar och nitar var ju jättesnyggt (och verkar inte kräva allt för stor ansträngning från mig för att göra)!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...