23 mars 2013

I väntan på våren

I brist på vårväder har jag gjort några vårsmycken. Här ett par örhängen i vårgrönt. 
Jag tänkte ju göra slut på en del pärlor som jag bara har några av, och dessa pistagegröna silverfoilpärlor hade jag bara fyra av och två av dom gick då till dessa örhängen. Jag satte dom på öglepinnar tillsammans med ett par pärlhattar och små silverkulor. Sen hakade jag bara på löven i den nedre öglan. 
 Dom här hängena med fem öglor låg framme och väntade på att få komma till användning. Här använde jag gröna glaspärlor med pläterad kant, små kedjestumpar och ett par andra tibetsilverlöv.
Det är två gröna nyanser på pärlorna och stålfärgade kanten är spegelblank.
 Det var dom åtta glaspärlorna som jag ville göra av med så det fick bli ett armband av dom. Pärlorna är transparenta med en strimma av mörklila. Mellan pärlorna satte jag små hängefästen med olika löv- och blomberlocker.
 Eftersom armbandet blev för litet med bara de åtta pärlorna så funderade jag på om jag skulle fylla ut med något mer mellan dom, men hittade inget som riktigt passade. Jag tyckte också att det kunde behövas lite mer färg, så till slut blev det den här pärlan (som jag bara hade en av) i turkos med en blomma inuti, och så ett par korallröda acrylcat´s eye.


Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...