15 feb. 2013

Örontofsar

Jag har börjat fundera på att borra upp hålen i mina örsnibbar. Det ena hålet går möjligen att få en örkrok i (fast det var länge sedan jag provade), det andra hålet har definitivt växt ihop. Eftersom jag gör en del örhängen så skulle det ju vara kul att kunna använda några också. Har någon ett tips om var i stan man kan göra detta?
Några tofsiga örhängen i olika stil har jag gjort på sistone.
Jag gjorde två par örhängen med dom här stora hylsorna där man kan stoppa in rätt mycket som tofsar.
 En massa tunna silverkedjor består de här tofsarna av. Det gick åt 4 st av kedja nr 28 till varje tofs för dom är ganska långa.
På varje tofs har jag satt 10 små pärlor. Det är vita akrylpärlor som jag satt på små knoppinnar och hakat fast i en länk på kedjan. 
 Vinröda tofsar av fuskmockaband. Jag ville dom skulle hänga snyggt och prydligt men det ville inte bandet, så det blev ganska spretiga tofsar.
 Till dom här använde jag guldfiligrankoner istället, och lila nylonsnöre.
Jag lindade tio varv runt tre fingrar, band ihop och klippte upp. Alla tofsar fästs på en metalltråd som sticks upp genom hylsans topphål och formas till en ögla för fäste i örkrokarna.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...