23 jan. 2013

Hänge av - gissa vad!

Ett riktigt skräpsmycke av sånt som jag förut slängt i soporna utan tanke på att det skulle kunna återvinnas.
Men tack vare Susannes återbruksutmaning så tänkte jag att jag verkligen skulle rota i soporna och göra nåt av riktigt skräp.
Tyvärr har jag hunnit slänga alltför många men några utbrända tändstickor lyckades jag rädda. Jag klippte bort den brända biten (går bra med en vanlig hushållssax), utgick från den kortaste och klippte all lika långa.
Sen pysslade jag med att prova ut lite olika sätt att sätta ihop pinnarna.

Med en liten bit silvertråd gjorde jag en ögla för fäste på en av pinnarna. Att limma ihop pinnarna var lite pillrigt för dom vimsade på och var lite egensinninga men till slut lyckades jag tämja dom. Därefter var det bara att måla med lite silverfärg. Ska man göra något med olika färg på pinnarna får man ju måla dom före man limmar ihop det hela. Till sist satte jag hänget på ett hängefäste med en bindring.

Det blir tyvärr inte så mycket tända ljus för min del, för det går inte riktigt ihop med katter som ska vara överallt och kan ställa till det. De vägghängda ljushållarna funkar ju bäst, så jag får väl tända några värmeljus och samla fler utbrända tändstickor. Man kan förstås använda obegagnade tändstickor men det känns ju lite slösaktigt.

5 kommentarer:

lopplisa sa...

Läckert!! Tänk att det går att göra fina grejor av lite tändstickor!! Otroligt!

myrica sa...

Det var ju häftigt, ser mycket finare ut an tändstickor.
Ha en trevlig helg
kram

Åsa.Li sa...

Vilken super bra idee! Jätte fint!

Åsa.Li sa...

Tog mig äntligen tid att kolla in din blogg. Vilka finna grejer du gör! Mäkta inponerad av barn hängselbyxorna med aplikationer. Fick också enhel del pappers inspiration med olika sorts korgar...

Susanne Johansson sa...

vad påhittig du är. Bra med inspiration av olika sorters återbruksmaterial

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...