19 dec. 2012

Reflektera mera

I söndags var vi till Burträsk och åt julbord på värdshuset där. Det var min mor som bjöd och vi var åtta pers  vid bordet. God mat var det och inte alltför många olika varianter så man skulle behöva äta ihjäl sig för att smaka på allt. Tyvärr var det en massa andra som skulle äta julbord samma tid, så det var ständigt kö till mathämtningen, vilket blev lite stressigt för Tim och mej eftersom vi inte kunde stanna mer än 1 ½ timma. Tim skulle ju måsta köra tillbaks till Boliden och lämpa av mej innan han åkte till stan för att lämna igen bilden och ta en buss till Umeå, och föret var ju inte det bästa. Moddigt, spårigt och oplogat var det och vi hann knappt ut ur Boliden innan vi fick sladd och stod på tvärsen på vägen efter ett möte då Tim hållit åt sidan. Det var precis på dagen ett år sedan jag kommit hem med ett gipspaket (bruten fotled), så jag sa att jag helst ville slippa få ett nytt och vi tog oss vidare utan fler incidenter.
Förutom dåligt vägföre blir man ofta rätt förskräckt av en annan anledning när man är ute och åker bil den här årstiden, nämligen då man plötsligt varseblir att det är nån människa ute på vägen, svartklädd och helt utan reflexer, vallandes en likaledes osynlig hund. SÄTT PÅ ER REFLEXER, FÖR TUSAN! Sätt en reflex på hundkopplet för den arma hundens skull åtminstone om ni nu inte är rädda om er själva! Okej, några vettiga människor såg vi i alla  fall, som hade reflexväst.
Själv går jag mest bara ut i dagsljus, men ibland hinner det ju bli mörkt innan man kommit hem för det är ju inte många timmar dagsljus den här tiden på året. Jag har en reflex i jackfickan som jag kan slänga ut och skulle jag få för mej att ta en promenad när det är mörkt så har jag en reflexväst. Men vad jag alltid har på mej när jag går ut är mina överdragsbyxor och jag bestämde mej för att förse dom med reflexer så jag känner mej lite tryggare, även om jag skulle tappa den dinglande reflexen eller har lämnat reflexvästen hemma.
 Jag använde strykpå-reflex som kan klippas i olika former. Det blev varningstrianglar runtom hela byxbenen.
Jag har ju lite annat reflexmaterial också (fast inte så mycket kvar) för den som vill göra egna reflexer.
Ziggy har ju sitt reflexhalsband (+ ett i reserv), men han har ingen större lust att gå ut nu för tiden. Det är för mycket och för fluffig snö för att han ska kunna ta sig fram över reviret och så är det för kallt tycker han. Och ikväll föll det ner till -17,9 efter ett par veckor med mer lagom temperatur, -4 till -6, men det har vänt lite uppåt nu igen.

1 kommentar:

myrica sa...

Så fint och halsbandet gulligt och bra.
Jag önskar dig en God Jul
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...