20 dec. 2012

Årets Lina-tomte

Lina var in för några veckor sedan och köpte material till en tomte. Du måste komma förbi och visa den sen, sa jag då - och idag kom hon med sin roliga tomte!
(Söt och rolig tomte!)
Tomten består av en stor styrolitkula som målats med akrylfärg och med en liten kula som näsa. Ögonen är såna som kan användas till dockor och mjukisdjur, med en låsplatta, men här behövde de bara tryckas fast i kulan. Lite vadd till skägg och piprensare till armar. Luvan är förstås gjord av en bit röd filt. En ask med några olika instrument råkade jag ha framme, och Lina bestämde då att det skulle bli en trumpetspelande tomte! Han blev ju fantastiskt söt, eller hur?!

Förra året visade Lina hur man gör en sån här tomte.

I övrigt fick jag två "Dolt nummer"-samtal idag - det ena bra, det andra frustrerande.
Det bra var att sköterskan på neurocentrum i Umeå ringde. Jag fick nämligen kallelse igår om att jag skulle till Umeå igen den 9/1. Men jag hade kommit överens med läkaren vid mitt förra besök om att jag skulle få en telefontid, eftersom det inte var frågan om några nya undersökningar utan jag skulle bara få veta Lp-resultatet och om jag har nån definitiv diagnos. Så jag mejlade och sa att jag inte alls ville till Umeå om det inte var alldeles nödvändigt, och idag ringde alltså sköterskan och hon gick med på att boka om besöket till en telefontid istället. Skönt!
Sen kom nästa samtal - från Radiotjänst! "Tv på Storgatan 21, är det något du står för, eller bor du ihop med någon som betalar?" "Jag har ingen tv", sa jag som sanningen är. "Och du har ingen dator med tv-kort?" "Nej!" För det har jag inte heller. Dator har jag, men ingen med tv-kort. Och jag har inget som helst tv-abonnemang, så jag skulle inte kunna se på tv ens om jag hade en tv-mottagare! Däremot ser jag diverse program på play-kanalerna (Stalker har jag börjat se på sistone), men det är ju än så länge gratis. Fast det har ju varit tal om att skippa tv-licensen och hela Radiotjänst, och istället baka in en tv-avgift i skatten, så att alla måste betala oavsett man har tv eller inte. Den dagen det blir så får jag väl fundera på att skaffa en tv igen, särskilt om jag vid det laget flyttat till en lägenhet med femtielva kanaler inbyggt i hyresavgiften. Men fram till dess så klarar jag mej utmärkt utan tv, jag har inte saknat den en dag sen jag slängde ut den. Att bli misstänkliggjord av Radiotjänst bara för det är däremot frustrerande (dom har ringt förut för att påpeka att man ska betala avgiften) - jag är förvisso inte den enda som avstår från tv, men vi anses tydligen som potentiellt kriminella, eller så är vi väldigt konstiga! Den dag jag skaffar en tv-mottagare av något slag ska jag - som jag gjorde tidigare - betala min avgift, tack och adjö!

1 kommentar:

Æ Design sa...

Är också utan tv, något svårt att övertyga dem på radiotjänst att såna som vi finns... Jag har aldrig haft tv, men blir uppringd en gång i kvartalet för att få försvara mig!
God jul, hoppas att helgerna blir fulla av bra samtal i stället!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...