1 okt. 2012

Lock-ramar

Små fotoramar har nog alla gratis hemma - nämligen plastlock från olika matförpackningar!
 Här är några fototavlor som jag gjorde idag.
 Och här är locken: Ett litet runt från en creme fraiche-burk, mjukost, russin, potatissallad och så ett stort runt rosa  från Nyåkers pepparkakor. Det sistnämnda locket har jag inte gjort något av än, det är ju större än ett vanligt foto så jag får fundera lite över hur jag ska göra med det.
Några foton som jag skev ut på fotoskrivaren. Genom att fixa med bilderna i ett bildbehandlingsprogram så kan man ju anpassa storleken till locket så det blir lagom.
 Creme fraiche-locken är ju genomskinliga och man skulle ju kunna säta bilden på baksidan med själva locket som "glas", om det inte vore för att förpackningens datumstämpel dumt nog sitter just på locket. Så fotot fick sättas utanpå. Genomskinligheten kan man däremot utnyttja för att sätta färg på ramen, genom att måla på baksidan.
 Lyxpotatissalladslocket ramar in ett foto av min mor som vän 17-åring ...
 Stora russinförpackningar är av papp men locken är ju av plast och blir riktigt fina ramar.
 Stella gillar ost så hon passade på mjukostlocket. De här locken har den mest rektangulära formen och inte så runda hörn, så det är lättast att klippa till fotot till det. Till de andra locken är det bäst att först klippa till en mall för fotot.
 Till upphängning klippte jag en bit snöre som jag tejpade fast på baksidan.

1 kommentar:

Susanne Johansson sa...

kanon fint helt i min smak! undrar om du kan läsa mina tankar har en liknande skapelse som jag skall presentera på Pysselstafetten nästa vecka v 41

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...