Äppelkräm med russin

Det är ju äppeltider, så varför inte göra äppelkräm. Himla gott blir det och nyttigt också - äpplena rårivs och kokas inte så de har kvar sina vitaminer.

Matlagning är ju inte min starka sida, men den här äppelkrämen går ju knappast att misslyckas med. - det svåraste är väl att få till en lagom tjock kräm ... 
Så här är mitt eget recept på äppelkräm med russin.
Här är ingredienserna: Äpplen, potatismjöl, russin, lättdryck (eller liknande) i äppelsmak (eller päronsmak som var vad jag råkade ha, det går lika bra) och så en lagom mängd vatten. Om man råkar ha väldigt sura äpplen kan man ju ha i lite socker också, men med lagom söta äpplen och med russinen som sötar bra, så behövs inget socker.
Gör så här: Späd (äppel)drycken med vatten i en kastrull (mindre utspädd än om det ska drickas för lite mer smak) i lämplig mängd för antalet portioner kräm, och släng i russin i lagom mängd. Koka upp och gör krämredningen enligt beskrivning på potatismjölsförpackningen. Rör ihop krämen så den blir lagom tjock.
Skala och riv äpplena grovt. Rör ner direkt i krämen så rivet inte hinner börja bli brunt. Så är det klart! 
Ätes med fördel ljummen med en ostsmörgås och mjölk - mmmummmms!

P.S. När russinen är slut kan du återvinna locket på förpackningen ...

Read Comments

1 kommentarer:

myrica sa...

Detta lät gott, det måste jag prova.
HA det gott
kram