1 aug. 2012

I väntan på regn-upphör


Klockan fyra i eftermiddag skulle jag knalla iväg till biblioteket, men det blev andra knallar. Jag hade hämtat ett par böcker som skulle återställas och var just på väg nerför trappan när första blixten flammade till. Knallen kom inte långt efter, så den åskan var nära. En till blixt och knall uppfattade jag och sen vräkte regnet ner. Så det var inte läge att gå till biblioteket just då.
För att fördiva tiden i väntan på att regnet skulle upphöra, så målade jag en tavla. Och efter en timme så var både jag och regnet klara. Jag tog cykeln till biblioteket. Några återfallsdroppar kom regnet med när jag skulle hem igen, men nu är det riktigt fint och soligt ...
 Jag hade grundmålat en duk på kilram (24x30 cm) tidigare, men var missnöjd med färgsättningen, så nu kladdade jag på med massor av färg i tjocka lager.
 Medan färgen var blöt ritade jag krumelurer med en pinne. Den ursprungliga gröna färgen nertill kommer fram här i snirklarna.
 Den blöta färgen dras också med i krumelurerna.
 Sen rev och klippte jag bitar av olika papper som jag hade inom räckhåll, och tryckte dit i den ännu våta färgen. För mer liv och struktur stämplade jag på ränder. Till detta använde jag ett par bitar wellpapp som också råkade finnas inom räckhåll.
En bit för mörkröd färg och en bit för grön färg. De gula och blå färgerna på "stämplarna" kommer från själva målningen.
 Det behövdes lite gult nertill också tyckte jag, så det blev prickar gjorda med ett penselskaft.
Genom att vända wellpappstämpeln så ränderna kom vågrätt ena gången och lodrätt nästa gång, så blev det ett rutmönster. Ett enkelt sätt att göra en målning intressantare.

1 kommentar:

Susanne sa...

jättefin tavla Miris! jag gillar speciell effekten med krumelurerna.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...