8 juli 2012

Tre varv memorywire

Idag hittade jag några pärlor som jag inte visste att jag hade - vilket i och för sig händer då och då - och inte har jag visat dom på bloggen heller. Hur kan jag ha missat det? Dom är ju så läckra, dessa små (4mm) metalliskt regnbågsfärgade glaspärlor. Och dom passade ju suveränt till dessa treradiga memorywirearmband!
För det var ett sånt armband jag tänkte göra, där jag skulle ha två rader med små pärlor och en rad med större emellan.
(jag är verkligt nöjd med den här bilden - för att jag lyckades göra hela bakgrunden vit)

 Jag gjorde först det med svarta pärlor och tyckte det blev så läckert, så då gjorde jag ett med vita pärlor också - och det blev ännu läckrare ... De svarta och vita pärlorna är 6mm stora glaspärlor.
 Även en blekfis som jag kan ha vita pärlor om dom omringas av mer färgglada pärlor - annars är ju vitt snyggast på en lite mer solbrun hud.
(den här bilden blev också bra!)
 De färgglada pärlorna är alltså 4mm stora och kostar 25 öre/st. För den som vill göra ett själv så kan jag plocka ihop ett komplett paket med pärlor och tre varv memorywire, för 35 kr. Då behöver du inte själv fundera ut hur många pärlor du behöver. Du kan välja pärlor fritt från alla 4 och 6mm glaspärlor som jag har. Vill du ha kristallpärlor blir det lite dyrare (jag får räkna på det då).
 Även om det är snyggare att limma en pärla som avslut på memorywiren, så föredrar jag att göra en ögla. En limmad pärla kan ju lossna hur bra lim man än har, och så tappar man en hel drös med pärlor - med öglor i ändarna är det ingen risk.
Trä på pärlor tills du har fyllt ett varv, byt sen till de andra pärlorna och fyll nästa varv, och så byt igen. Du har ett armband men det ser ut som tre, och du slipper krånglet med lås tack vare memorywirens formstabila egenskap.
Här är några andra memorywirearmband:
Totalmixat, rosa glaschips, med böjda rör, med matchande örhängen, blått och vitt, kluriga, Gun-Britts armband, med lösa varv och magnetlås, med minibjällror .

1 kommentar:

myrica sa...

Så himla fina dessa blev.
Ha det gott
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...