6 juli 2012

Mera färg till folket

Idag smällde sommarn till i Boliden - 27 grader i skuggan. Tidigare har man fått frysa denna sommar och den enda färg man kan ha fått är väl roströd på grund av allt regnande. Nu har utsikterna till solbränna bättrat sig för den som gillar att sola. Men är du som jag och hellre kryper in i skuggan, så behöver du inte vara färglös ändå. Här är lite färgklickar i akryl med olika känsla! 
 Dom här blev jag riktigt kär i! Stora härliga glasliknande blommor i 10 färger (i varierande antal). De är 28mm i diameter. Hålet är ca 1mm. Pris 3 kr/st.
Prismahängen i samma glasliknande akryl och också i 10 färger. Det silverpläterade hängefästet är också av akryl. Själva prisman är 20x9mm stor. Totalt är hänget 32mm. Hängefästet har stort hål - 6mm - så det går på alla remmar. Pris 3 kr/st.
"Såpbubblor". Kanske lite mer färggranna, men dom har verkligen ett såpbubbleskimmer dessa pärlor. De är 8mm stora och kostar 50 öre/st.
Tre varianter av färgglada pärlor.
"Äpplen". Kanske en del ovanliga färger för äpplen, men dom här pärlorna har den där tonade "spaymålningen" man kan se på äpplen. De är 6mm stora och kostar 25 öre/st.
Små runda polkagrisar i blandade färger. De är också 6mm stora och kostar 25 öre/st. Pandorapärlor i samma stil (och en massa andra) finns här. Avlånga polkagrisar här och trekantiga "tårtbitar" här.
Marmorerade 8mm stora, i osorterade färger. 50 öre/st. 
Ripplade i olika färger. 12mm stora. Kostar 1,50/st.
Peace-berlocker av plast i många härliga färger - blå., vit, röd, rosa, gul, ljusblå, lila, grön, cerise och orange. De är 14x17mm stora och kostar endast 1 kr/st.
 Hjärtan med pärlemorskimmer av akryl. De är 13x14mm stora och finns i färgerna rosa, blå, lila, cerise, gul, grön, orange och vit. De kostar 1,50/st. Stora avlånga rispärlor med pärlemorskimmer finns här.
 Örhängen gjorda av två vita hjärtan och rosetterna nedan. Dessa hjärtan har ca 3mm stort hål, så vanliga hattpinnar går igenom. Jag använde därför öglepinnar och tryckte ihop öglan så den skulle bli mindre synlig. Ovanför rosetten en 6mm glaspärla och så en "snöflinga".
Rosettpärlor av plast med krackelerat howlit/turkos-utseende. De är 12x10mm stora (hål ca 2mm) och kostar 1,50/st. Pandorapärlor i samma stil finns här.
Pärlor med liknande pärlemorskimmer som hjärtana. De är 6mm och kostar 25 öre/st.
Armband av tvåradiga akrylpärlor på elastisk tråd.
Ser nästan ut som små bilar, tycker jag, när dom ligger löst så här - bara sätta dit hjulaxlar och små pärlor till hjul ... De här pärlorna är 18x9mm stora. De är transparenta i ett flertal olika färger och nyanser och kostar 1,50/st. 
Jag har ju en del cat´s eye-pärlor av glas - risformade och runda, stora två-radiga,"huggtänder"och hjärtformade hängen. Men här är cat´s eye-pärlor av acryl. De här första är 8x6mm stora och kostar 50 öre/st.
Samma form men lite större - 10x8mm De kostar 1 kr/st.
Runda 10mm stora kostar också 1 kr/st. Massor av osorterad färger.
De här har jag mer av. De är 8mm stora och finns i lila och blekrosa. De kostar 75 öre/st.
Och så har jag några stora droppar, bara enstaka av varje färg. De är 15x10mm stora och kostar 2 kr/st.
Glasliknade facetterade pärlor, 10x8mm stora. 75 öre/st.
Lite mindre och lite rundare är dessa - 8x7mm stora. De kostar 50 öre/st.
Små ripärlor, 6x4mm. De kostar 10 öre/st.
Och så ett gäng av de där som ser ut som gummi (fast dom är hårda).
Runda 6mm - 25 öre/st.
Runda 8mm - 75 öre/st.
Fyrbladiga blommor. De är 7mm tvärs över, 5x5mm i fyrkant. De kostar 20 öre/st.

Rondeller, 8x4mm - 50 öre/st.

"Kottar", 12x8mm - 1 kr/st.
Mer i detta material finns här

Pust! Det var väl allt för idag. Hoppas jag fick ihop det rätt med alla storlekar, priser och länkar. Blev det nåt fel får jag väl skylla på att hjärnan smält i värmen ...

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...