20 juni 2012

Tre gästpysslare i väntan på bättre väder

Sommarlovsvädret är ju fortfarande inte så muntert, så i väntan på bättre tider fick jag igår besök av tre unga damer - Maja, Klara och Vilma.
 Här är Majas produktion - två par örhängen och ett mobil/nyckelringshänge.
 Maja skulle göra örhängen till sin lillasyster Linnea och hittade ett par clips (eftersom lillasyster inte har hål i öronen). På dessa satte hon hängen med tre öglor nertill och i öglorna hängde hon rosa och cerisa "juveler". Clipsen har en platta och där limmades matchande kristallrondeller fast. Riktiga princessörhängen blev det!
 I samma färgtema men en helt annan modell blev det med creoler och pärlor. Små seed beads, transparenta med cerise kärna och cerisrosa jadepärlor.
 En mobilsnodd med olika hängen - lila vaxade glaspärlor, ett snäckskalshänge, en nyckel och en tibetsilverblomma.
 Klara och Vilma satsade på metallslöjd (fast Vilma flätade ett par armband av vaxad bomullstråd också).
 Klara har ju som standard att använda magnetlås istället för örkrokar och här blev det ett par av de större. Hon använde samma hängen med tre öglor som Maja men satte på tre löv av tibetsilver.
Klara gjorde också en halskedja i guld med en stor blomma av tibetsilver. Vilma gjorde ett armband med två olika kedjor - en silverfärgad och en svart. Armbandet har ett klolås och en "Made with love"-berlock.

Det regnade inte så mycket när tjejerna hade pysslat klart, och kanske blev det fotbollsträning i alla fall för Maja och Klara - utan gummistövlar ...

1 kommentar:

myrica sa...

Så fina saker dom gjort.
Jag hoppas du får en trevlig Midsommar
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...