6 mars 2012

Upphittade örhängen

Själva örhängena är ännu ej upphittade - dom finns väl nånstans i min oreda - men bilderna hittade jag nu när jag försökte städa upp i mapparna i datorn uppe. Det har blivit rörigt på sistone när jag använt två datorer och jag vet inte alltid i vilken jag lagt in de nya bilderna. och så är det då gamla bilder som legat bortglömda då jag inte kunde ta mig upp på flera veckor. Jag borde förstås lägga bilderna i min Dropbox så finns dom alltid tillgängliga oavsett vilken dator jag sitter framför, men jag börjar ha ganska fullt i dropboxen så den behöver också städas upp (sen ska vi tala om städning av hemmet ...)
Hur som helst så hittade jag en mapp med diverse örhängen som jag tror att jag inte visat förr (ja, det är ju rörigt på bloggen också, så det är inte alltid jag hittar mina saker här heller).
Ett par udda blå silverfoilpärlor (har tyvärr inte fler av dem), silverkulor - mini och större (måste kolla vilka storlekar jag har av silverkulor - guldkulor finns här), blåmetallic kristallrondeller och tibetsilverlöv.
De här örhängena matchar ju armbandet jag gjorde en gång i oktober (ett flertal armband på det inlägget).
Det är alltså de tjusiga tvåradiga mellandelarna i guld med en strassten. Och lila/fuchsia vaxade glaspärlor.
Ett par örhängen med cerisa howlitpärlor knoppinnar. Pärlhatt phts75 nertill och ett par mellandelar
Dessa mellandelar, 8x6mm, som kostar 1,50/st).
Svartvita glaspärlor och korsmellandelar med svart emalj (finns också vita, blå och röda), de är 7,5x8mm stora och kostar 2 kr/st.

Små örhängen med en stor bindring i ljusgrålila nyans. Ringarna är ganska styva men jag lyckades öppna dom så jag kunde klämma dit rospärlorna (8mm 50 öre/st) som är av tibetsilverliknande akryl, alltså lätta.
Stora regnbågsskimrande kristalldroppar på pinnar upphängda på runda filigranhängen.
Röda guldripplade pärlor (finns i flera färger), guldfiligranpärlor och guldkedjor (förlängningskedjor ca 5 cm 1kr/st finns också i silver)
Tibetsilvermellandelar ryska dockor på öglepinnar. Under dem blå glasbikoner på hattpinnar.
Så här ser de söta små matryoshkorna ut - 12x8mm stora och de kostar 2 kr/st. Porslinsmatryoshkor finns här.
De här gjorde jag för många år sedan, så pärlorna är inget jag har nu, fast kanske jag har några liknande - men de här kan ju göras i ett otal varianter  med olika pärlor och färger. De är i alla fall uppträdda på en tunn silverfärgad metalltråd som formats till en droppform och med en ögla upptill.
Kokopelliberlocker upphängda direkt på njurformade örkrokar. (ska strax uppdatera örkroksinlägget, men min kamera "hängde sig" just när jag skulle föra över bilderna till datorn)

1 kommentar:

farmor ankus sa...

Vilka ljuvliga örhängen du har "hittat".
Jag gillar din nya sida med dina smycken.
HA det gott
kram

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...