24 feb. 2012

Välkommen in!

Min butik är inte som en vanlig butik, utan mer som en stökig pysselverkstad. Det är bara en hobbyverksamhet och inte ens en registrerad firma - jag hade en kille här från skattemyndigheten som tyckte jag skulle hålla det som hobby, det blir enklast så. Och omsättningen är så liten så det blir knappast någon vinst förrän kanske den dag jag bestämmer mig för att stänga ner verksamheten och sälja ut allt ... 
Alla som varit in vet hur det ser ut, men för alla bloggläsare som bor en bit bort och inte har möjlighet att göra ett besök, så ska jag på detta visa bjuda in er till Miris Skaparlusta.
När flaggan hänger ute är butiken öppen.
Flaggan är sydd av lila och orange fodertyg och Miris är applicerat med ceris tyg. Skaparlusta målade jag med svart textilfärg. Sen är det applikationer av band och tyg och lite reflexmaterial (en del som bara var limmat har lossnat och försvunnit under blåsiga dagar). Butiksdörren är också lila - troligtvis den enda lila dörren i Boliden.
När man kommer ner för trappan är det först ett förrrum med en massa loppiskläder. Sen kommer man in i själva butiken och då ser man detta. Reaktionen från förstagångsbesökare brukar vara "Oj, så mycket grejer!" och också "Så mysigt det är här!" Ganska många intryck blir det, men det är varmt och ombonat och man kan sätta sig ner en stund (följeslagare som inte själva är så pysselintresserade kan behöva vila medan dom väntar, för det kan ta en stund).
Strax till vänster innanför dörren står det stora pysselbordet. Man ryms åtminstone tio personer vid det och det är bara att sätta sig ner och pyssla om man vill - som mina gästpysslare ofta gör - eller så kan man boka en tid om man är några stycken som vill samlas och knåpa några timmar. På väggen hänger väskorna som man kan köpa och dekorera. På golvet skymtar en Rustakasse full med filtrullar. Och i hörnet finns massor med pysseltidningar och böcker som man kan bläddra i för inspiration.
Till höger innanför dörren står en lagerhylla med lite olika saker. Sen är det ett bord med diverse pysselmaterial, bl. a, reflexmaterial, Fimo/cernitlera, ögon och hamapärlor. På hyllan ovanför finns bland annat pappaskar. Där står också ett par dockor som jag gjort och scrapbookingtavlan med Ziggy och Stella. På golvet står en låda fylld med silkespapper i en massa färger och en med tjockare filtbitar.
Runt hörnet bredvid hittar man pannåer och målardukar, papper, tuschpennor, färgpennor, akvarellpapper, penslar, temperapuckar ... Och så ett par provkartor på akryl- och metallicfärgerna.
Mot fönsterväggen står en hylla med band för scrapbooking och annat. Under fönstret en hylla med lådor fulla med knappar. Bordet är själva disken och där står lådor med halvädelstenar, kristallpärlor och scrapbookingdekorationer. Just nu råkar det stå ett par tavlor på golvet, en indianteckning och en akrylmålning.
I hörnet bakom disken har jag akryl- och metallicfärgerna. Och en massa bråte - när den här bilden togs var det mer välstädat i det hörnet än det är nu. Den bruna panelväggen (ytterväggen) har sen dess också blivit målad vit, vilket gjorde hela rummet ljusare. Tavlorna har jag målat.
Och här är smyckematerialavdelningen! Där är det mycket att utforska - pärlor av alla slag, kedjor, remmar, metalltillbehör ...
Under lysröret mot väggen sitter en tavla där jag satt upp en del av örhängena jag gjort. Och ovanför bordet till höger hänger armband och halsband.
Jag hängde upp två delar till en gardinstång (kirschstång) i ett par kedjor från taket och de fungerar som display för armband och halsband som jag gjort.
Sen hänger där också en lampskärmsstomme för upphängning av ännu fler halsband ...

Längst in i butiken till höger är resten av loppisavdelningen (den röran behöver jag inte visa) ...

4 kommentarer:

Susanne sa...

Wow! Nu har även jag som bor flera mil bort, fått en guidning av din butik. Jag tycker du har ett brett utbud trots att du bara kallar det hobby verksamhet. Om jag hade bott närmare hade jag kommit ofta och gäst pysslat och lagd halva min lön i din butik :). Det riktigt kliar i fingrarna av rund vandringen.
Kram Susanne

Æ Design sa...

Oj jag är fullständigt tagen! Jag frågade min man om vi kunde flytta till Boliden... IN i din butik :) (Han sa ja...)

Miris Skaparlusta sa...

Hej Susanne och Elisabet! Ja, det är synd att vårt land är så avlångt och vi bor i var sin ände.
Men Elisabet, det ska väl gå att ordna - jag röjer ut loppisavdelningen så kan ni ställa sängen där (annars finns det ett sovrum på vindan också, med fantastisk utsikt). Kök och badrum kan vi samsas om och så får våra fyrfotavänner jaga varann upp och ner genom fyra våningar - så livat det skulle bli!

Anonym sa...

Går det att beställa från din butik?

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...