12 feb. 2012

Hoppsan, det är visst Alla Hjärtans dag på tisdag ...

Jag borde väl ha kommit med pysseltips till Alla Hjärtans dag lite tidigare, men jag har faktiskt inga idéer (och så kom jag förstås inte ihåg det). Det enda jag gjort för att inte vara helt hjärtlös, är att jag lekte lite med mina ritprogram och gjorde några kort. Även om det blir i sista minuten så ska det väl gå att få iväg ett kort som är framme på tisdag. Det är fritt att ladda ner och skriva ut dessa bilden. Några upphittade pysselidéer har jag stoppat in längre ner.

Det här började med några hjärtan i ritprogrammet Paint som ingår i Windows. Sen la jag in bilden i vektorprogrammet Xara, valde en funktion som heter trace bitmap, och fick då en vektorbild där färgerna las i lager (som enskilda objekt) och jag kunde dra och flytta på en del så det blev fler hjärtan med lite olika nyanser.
Det här är ursprungligen samma bild som den första men med annan efterbehandling.
Här och på kortet ovanför har jag fyllt ytorna med mönster i programmet Xara. Jag ritade dessa krokiga hjärtan utan att bry mig om att snygga till dom, men vill man ha snygga hjärtan så finns den formen inbyggd att rita med i Paint - det var så jag gjorde hjärtana som blev grunden till de två första korten.
Här är bakgrunden och mönster på hjärtana målade i Twisted Brush.

 Det sista kortet är nästan färglöst så det kan färgläggas för hand.

Fingeravtryckshjärtan hittade jag hos allcrafts som har en hel del annat Valentinpyssel också.
Hos planetpals hittade jag en kärleksfjäril av en tom toarulle ...
En annan toarulle blev Amor som skjuter kärlekspilar, hos Mindware.
En Google-sökning på Valentine´s day craft ger en massa mer ...

Förra årets hjärtliga inlägg innehåller det mesta av vad jag har i hjärtformat pyssel. 

3 kommentarer:

Susanne sa...

Hej Miris!
Vilka underbara fina Alla hjärtan bilder på datorn. Jag har inte heller haft några inlägg med Alla hjärtanpyssel. Det har inte blivit av har så mycket annat just nu.
Kram Susanne

Susanne sa...

Hej igen!
Jo glömde att säga att den bilden jag tyckte bäst om var den med hjärtana på fransduken. Hur gjorde du den? På paint?
Kram Susanne

Miris Skaparlusta sa...

Tack för dina kommentarer, Susanne! Den där franskanten är en av oändligt många (man kan enkelt göra egna) "linjer" man kan använda som kontur till olika objekt i Xara. Jag gjorde bara en rektangel och valde den där "fransen" som linje.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...