21 jan. 2012

Skapa färgranna kalejdoskop

På temat online-program kommer här Kaleidoscope Painter (en java-applikation). Skapa psykedeliska kalejdoskop i det oändliga! Superenkelt - dra bara med musen på det svarta fältet så blommar formerna ut. Man har ingen kontroll över färgerna, men du kan ändra tjockleken på linjerna med pilknapparna nedtill. Alternativt kan du klicka på knappan DynaBrush - då ändras tjockleken slumpmässigt. Vill du släppa kontrollen helt är det bara att klicka på Auto. Och för att börja på nytt klickar du på Clear.
 Använd dina kalejdoskop som inspiration för målningar, eller broderier, applikationer eller printa ut och använd till decoupage, eller ... bara bli uppiggad av färgglädjen!
 Det går inte att spara bilderna i programmet, men skärmdumpar kan man ju göra. Om du inte vet hur det går till så lägger jag in en liten snabblektion längst ner.
Att göra skärmdumpar.
Tryck på Print Screen-knappen (PrtSc) på tangentbordet. Öppna ett ritprogram (t.ex Paint som ingår i Windows) och tryck CTRL+V för att klistra in skärmdumpen. Använd ritprogrammets funktion för att beskära bilden så du bara får med själva motivet. (I Paint: Klicka på "Beskär", dra med musen diagonalt över bilden så motivet markeras. Klicka på "Beskär" igen så klipps överflödet bort.) Spara sen bilden som vanligt (CTRL+S). Hoppas det blev begripligt och lycka till!

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...