24 jan. 2012

Dinglande örhängen

Jag fortsätter att pyssla med vad jag har till hands på köksbordet - det är en form av skattjakt för att hitta sånt som kan kombineras - och även om det bara är ett begränsat urval av allt jag har i butiken, så räcker det nog ett tag till.
Två par örhängen med kedjor har jag fått ihop nu. Kedjorna jag använt är färdigkapade bitar ca 5-7cm som är tänkta som förlängningskedjor till armband och halsband, för reglerbar längd. Men de är mycket användbata till örhängen också. Jag har silverfärgade och guldfärgade och de kostar 1 kr/st.
Här är det guldfärgade kedjor och övriga delar är kopparfärgade - även örkrokarna förutom några guldfärgade minipärlor.
De två krumelurerna med öglor finns här.  Pärlan längst ner har jag också i silverfärg (tibetsilver). Jag har satt ihop delarna med kopparfärgade öglepinnar. De två krumelurerna sitter ihop med en bindring i mitten och i ytteröglorna öglepinnar med en minipärla på.

 Silver och svart är temat för dessa örhängen. Jag satte de här hängena på en annan typ av örkrok (njurformade) som är låsbara så man inte tappar dom. Det är dessutom enkelt att byta ut själva hänget på dessa krokar, eftersom det inte är en stängd ögla utan bara som ett U längst ner.
Jag har använt silverpärlor med svart strass, några kristallrondeller, metallpärlor (meloner), 6mm svarta sandstenspärlor och ett par mindre svarta akrylpärlor. Två hopkopplade öglepinnar på vardera örhänget.
Och så ett par knapphändiga örhängen. Styrbord och babord - vilket är vad? Svaret hittar du längst ner. Okej, det det ska vara grön och röd och nu blev det en cerise istället för röd. Jag hade några av dessa härliga knappar till hands men bara en av varje färg så det fick bli styrbord-babordörhängen.

 Kedjorna är gjorda av splitringar och bindringar. Mer handgjorda kedjor finns bl. a. här och här.
En extra stor bindring behövs för att fästa knappen.

Rätt svar: Styrbord är höger och har grön lanterna (på fartyg), babord är följaktligen vänster med röd lanterna. Om två fartyg siktar varann i mörkret ser dom om dom är på väg åt samma håll, eller om dom är på väg mot varann, och det kan ju vara bra att veta.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...