25 sep. 2011

Efter en sömnlös natt

Jag var ju riktigt pigg i går trots en sömnlös natt - det är idag jag har känt av det. Men jag hade ganska mycket kunder inne i går och så kom Gunilla och vi stökade lite med loppisgrejerna och hon fick prismärka sina saker, så det höll mig väl igång. Sen pysslade vi en stund och det var inte förrän sen på kvällen jag började krokna. Jag la mej redan kl 10, Ziggy kom in då och tyckte det var ok att gå och lägga sig, annars brukar han bara slänga i sig några matbitar och så ska han ut igen. Stella gick också och la sig utan att genomsöka hela sovrummet efter gömda lönnmördare (eller vad det nu är hon brukar söka efter). Och jag somnade före halvelva och sov hela natten, men har känt mig ganska matt hela dan ändå, fast jag tog en promenad i alla fall för det var ju fint väder.
 Gunilla hade två armband på sig när hon kom, det var det där med de färgglada snäckskalspärlorna som hon gjorde nån gång tidigare och det med trianglar som hon köpt av mig. Och nu gjorde hon två likadana (hennes mamma skulle visst få ett) av guldsandstenspärlor och guldmellandelar.
 Eftersom hon gjorde två och jag tyckte det blev så fint så jag ville göra ett själv, så har jag inte så många kvar av dessa fyrkantiga pärlor, men kanske det finns så det räcker till ett armband om nån annan vill göra ett också, jag får kolla. Mellandelarna passade bra eftersom dom också är fyrkantiga men med hålet på diagonalen. Dom har jag i alla fall ganska många av.
 Man kan se lite guldglimmer i stenen.
Jag kom på att jag inte gjort något armband med bärpärlorna, så då gjorde jag ett med dom stora gula. De mörka glaspärlorna såg svarta ut men jag upptäckte att dom var mörkbruna när jag höll upp dom mot ljuset, och gult och brunt passar ju bra ihop. Sen gjorde jag ett par matchande örhängen med hjälp av de stora knoppinnarna. Både mitt och Gunillas armband är trädda på den runda elastiska tråden.

1 kommentar:

haggalen sa...

De var jättefina smycken. Jag tycker bäst om setet med örhängen och halsband. Funderar en stund till med beställningen. Det är så mycket nu både på jobbet och hemma i trädgården. Ha det så bra och pyssla på :)

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...