9 juni 2010

Rektanglar av metalltråd och pärlor


Det här armbandet är lite pyssligt men inte så svårt ändå. Man behöver metalltråd i två tjocklekar - den grövre formas till rektanglar och på den tunnare trär man på pärlor och lindar fast på rektanglarna. Sedan monteras rektanglarna ihop med bindringar och så sätter man på ett lås. Gör ett par matchande örhängen av två rektanglar, eller gör ett hängsmycke av en.
Jag använde snäckskals- och sötvattenpärlor till detta, men man kan välja vilka pärlor som helst av lagom storlek. För att göra det enkelt har jag plockat ihop några "gör det själv-kit" som innehåller metalltråd till 10-11 rektanglar, pärlor i olika material och färgteman, bindringar och ett lås (örkrokar köps separat). Illustrerade instruktioner medföljer. Jag ska fota de pärlpaket jag har, men det går förstås bra att själv välja pärlor. Vill du ha metalltråden i någon annan färg än silver så går det ju bra också. Materialsatsen kostar 50 kr.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...